מרקיד
ישיבת ועדה לצרכים מיוחדים מיום 10-11-2009
10/11/2009

של הוועדה למחול של האוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים

 

נוכחים: מיכל ים, מאיה גבע, אושרה בן-הר, עדי אתירם, רפי כחלון

הוזמנו ולא הגיעו: לאה משעל, לאה הדדי, גלית חיים, יוסי תפילין.

 

 

חברי הוועדה התכנסו לדיון בנושאים אשר נתבקשו להכין לקראת הישיבה בביתה של אושרה בן הר.

 

 

נקודה ראשונה שהועלתה בדיון היא העובדה שה"וועדה למחול של האוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים" פועלת בסמיכות לארגון המרקידים ובהמשך לכך היא כפופה להחלטות/הנחיות  ולתקנון הארגון המחייבים אותה.

 

אי לכך – הרכב הוועדה נקבע בפרוטוקול ישיבת הארגון מיום 13/08/2009 הרכב זה כולל את חברי הוועדה ואת העומד בראשה.

 

כפיפות זו לארגון ומטרותיו מחד , והצורך להסתייע במשאבי הארגון במישור הלוגיסטי , התקציבי והאומנותי מאידך, אמורים ליצור אווירה ואקלים משותף שיתרום רבות לאוכלוסיה בעלת צרכים מיוחדים.

 

סוכם לקיים ישיבות אחת לרבעון באופן שוטף, כשקיימת אפשרות נוספת למפגשים ,על פי רצונם של חברי הוועדה ו/או במקרים של אירועים מיוחדים . פרוטוקול ייצא סמוך למועד הישיבה והוא יועבר לפרסום באתר של הארגון.

 

בדיון על נוכחות חברי הוועדה ומרכיביה סוכם ,שלפני כל ישיבה יעבירו חברי הוועדה את הנושאים המרכזיים בהם יש לדון, כמו כן יציינו באם הם חושבים שלצורך הדיון בעניינים אלה, יש לצרף חברים שאינם מוגדרים חברי וועדה , היו"ר מצידו יזמין אותם לדיון המדובר. בנוסף לאמור לעיל הובלטה הנקודה  שרק לחברי וועדה זכות הצבעה ,כפי שהוגדר בתקנון הארגון.

 

 

הוחלט שהחל מישיבה זו אנו מתחילים להקפיד על נוכחות חברי הוועדה בישיבות בהתאם לתקנון הארגון.

 

שיתוף פעולה נדון גם שיתוף הפעולה בין כל החוגים, והועלה רעיון להרקדה משותפת של כולם . הנושא ייבחן על ידי מיכל ים באוכלוסיית הרוקדים העיוורים ובהתאם לבחינה זו יוחלט על המשך הדרך. אופי ההרקדה יכול להתבצע כך:

 

חצי שעה מעגלים, חצי שעה זוגות, חצי שעה הרקדת מעגלים של כל החוגים (החוגים על כסאות גלגלים ירקדו כמה ריקודי מעגל במעגל נפרד) ושאר ההרקדה לכסאות גלגלים.

 

 

 

תיעוד-הצורך בתיעוד הריקודים מוביל לקיום יום צילומים-אי לכך יש לקיים יום  צילומים של ריקודים חדשים בהפקת האירגון , מדיה זו תופץ בתשלום לכלל הקהל הרחב .

 

 

התאמת ריקודים-היו תלונות מצד מרקידים הטוענים שבהרקדות משותפות  עם חוגים רגילים, ריקודים שבאופיים ריקודי מעגל- מפריע אם רוקדים אותם כריקודי זוגות.גם הריקודאים (יוצרי הריקודים) אינם מסכימים לכך שיישנו את אופי הריקוד שיצרו.מכאן יוצאת פניה לכל המדריכים:

 

·        להיות צמודים למקור.

·        לקבל אישור מהריקודאי להתאים את הריקוד שלו.

 

באותו נושא-ריקודים השונים לגמרי מהמקור (כמו רמז) מבקשת הוועדה רעיונות לשינוי או להתאמה מחודשת , רעיונות אלה ילובנו עם המתאים המקורי בשיתוף מלא  ועל פי הסכמתו להתאימם מחדש.

 

בכדי לקדם את מטרותיהם של כל החוגים חושבת הוועדה שיש לעצב ולהפיץ פלייר אשר מהותו קידום תודעת הציבור הרוקד בהרקדות רגילות  וכתוצר לוואי חיובי גם להרחיב באופן משמעותי את מעגל העומדים לו נדרשת האוכלוסייה - בעלת צרכים מיוחדים.

 

ריקודי נוסטלגיה- הועלתה הצעה שכל מדריך יתאים/יילמד לפחות אחת לחצי שנה ריקודים ישנים המוגדרים נוסטלגיה וזאת כדי לתת להרקדות הגלגלים ו/העיוורים אופי המותאם לטעמם של כל הרוקדים וכן להעשיר ולגוון את הרפרטואר של הרקדות מותאמות .

 

לידיעה כללית :

 

חוגים נוספים של אוכלוסיה בעלת צרכים מיוחדים :

חוגי עיוורים-דן עיני בירושלים, דני נוה בראשון לציון, זוהר ברטל בחיפה וחולון, ויוסי תפילין בנתניה. חוג של אקי"ם-ציפי ועדי אתירם באשדוד. והחוג החדש בבת ים אשר ייקרא שמו "גלגל-ים".

 

 

רישום:   בן הר אושרה.
עבור לתוכן העמוד